DET STORA BLANKA KLOCKRÅDJURET SOM SOMNADE OCH DOG


Theatre / performance
Ett experiment i icke-kommunikation av och med Klockrovdjuret. Utvecklat från "Det stora blanka klockrådjuret som somnade och dog".Stockholms Dramatiska Högskola, 29 januari 2011


Kompostition och ljuddesign: Anna Haglund

Kostym: Martina Sildén

Ljusdesign: Kerstin Weimers

Scenografi: Emma Örn

Skådespelare/text: Josefine von Zeipel

Koreografi/dans: Minna Kiper

Affisch/bild: Fabian Lidman


Foto: Martina Sildén

OM KLOCKROVDJURET


"Ditt huvud är ett universum. Konstnären vet precis hur det ska se ut inuti sitt huvud Tänk dig föreställningen i sin helhet inuti ditt huvud, föreställ dig att du vet hur de andra kommer att agera och skapa din del (t ex ljusdesign) utifrån det. Kom och spela den tillsammans med fem andra personer som gjort samma sak. Du planerar din del i minsta detalj utan någon kommunikation med de andra. Du gör ett exakt schema för både tid och rum som måste följas på sekunden, utan anpassning under föreställningens gång. Ingen improvisation. Det här är (inte) den ultimata processen."

Klockrovdjuret var en scenkonstgrupp som experimenterade med icke-kommunikation som metod. Gruppen var verksam mellan 2011-2017 och gjorde ett antal produktioner, alla med icke-kommunikation som gemensam metod och grund.

Gruppen har spelat på ex Uppsala Stadsteater, Atalante i Göteborg, Stockholms Dramatiska Högskola, i skogen på Djurgården (som en del av festivalen STOFF) och Akademien før scenekunst i Fredrikstad, Norge.
Medlemmar:
Anna Haglund - komposition/ljuddesign
Martina Sildén - kostym
Kerstin Weimers - ljusdesign
Emma Örn - scenografi
Josefine von Zeipel - skådespelare/text