KANSKE VAR HÄR BARA SKOG


Site-specific soundwalk

Kanske var här bara skog är en platsspecifik soundwalk som går att uppleva överallt i ett samhälle där det finns lite träd. I en park, ett bostadsområde eller kanske på ett torg. I soundwalken får deltagaren fundera över platsens möjliga historia, sin egen plats i tidens gång och samtidigt umgås med ett träd en liten stund. Soundwalken är inspirerad av Peter Wollebens bok Trädens hemliga liv och tar ungefär 14 min att genomföra.

Kanske var här bara skog färdigställdes ursprungligen som en del av det scenkonstresidens på Södertörns högskola/Huddinge kommun som Anna Haglund innehade tillsammans med Johanssons pelargoner och dans 2021.

Av: Anna Haglund och Johanssons pelargoner och dans
2021

Duration: 13 min 34 sek
Verket har visats på bland annat följande platser:

Konst tar plats, Heby 2022

Flemingsbergsparken, Huddinge – som en del av scenkonstresidenset 2021


Verket går att uppleva på egen hand med egen smartphone och hörlurar.Upplev verket! Det enda som behövs är en egen smartphone och hörlurar. Gå till en plats där det finns lite träd och bebyggelse, tryck play och stoppa mobilen i fickan så att du har händerna fria. Verket finns på både svenska och engelska.

“Kanske var här bara skog: Huddinge” är speciellt anpassad för Flemingsbergsparken i Grantorp i Huddinge. Gå till den runda gräsmattan på kartan här och sätt igång ljudspåret för att uppleva verket.

Foto: Staffan Claesson, Anna Haglund och Annica Styrke