KOREOGRAFIN


Participatory dance performance

När vi rör oss förändras vi!

Koreografin utforskar världen genom rörelse och undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner. I Koreografin kan du aldrig göra eller vara fel på något sätt, allt blir rätt!

Koreografin är en interaktiv föreställning som bygger på publikens medverkan. Alla i publiken får ett par hörlurar och i dem guidar en röst som säger hur de ska röra sig, förhålla sig till sin egen kropp och relatera till varandra. Det är med andra ord inga dansare eller skådespelare med i föreställningen, utan det är publiken som skapar Koreografin tillsammans.

Koreografin hade premiär 2016 och var mitt första samarbete med Johanssons pelargoner och dans. Föreställningen turnérar fortfarande både i Sverige och internationellt och har spelat över 700 föresätllningar.

Den blev uttagen till Bibu 2018 och till Young Swedstage 2020. 

Under 2018-2020 arbetade vi med projektet Koreografin – interaktivitet, språk och integration inom vilket föreställningen översattes till 10 språk. Vi gav också ut en antologi om flerspråkig scenkonst. Läs mer om boken här och projektet här.

Ännu mer information samt bokning och aktuella datum finns på www.koreografin.se
Premiär 23 januari 2016 

Har sedan dess turnérat i hela Sverige och utomlands med över 700 spelade föreställningarAv: Anna Haglund, Annica Styrke, Johan Sundén och Karin Wiklund.

Produktion: Johanssons Pelargoner och Dan
Koreografin går i skrivande stund att uppleva på 19 språk:


Arabiska, dari, engelska, finska, kurdiska, sorani, meänkieli, nordsamiska, norska, pashto, persiska, romani/arli, ryska, somaliska, svenska, spanska, sydsamiska, turkiska, tyska

Vill du boka Koreografin eller veta mer?
Maila info@koreografin.se eller ring 073-067 88 58.