QUELLS YOUR HARP TO LIGHT OF THE SOUL


Site-specific performance

Ett experiment i icke-kommunikation av och med Klockrovdjuret.

Publiken möttes av pbulikvärdar och leddes blundandes in i skogen samtidigt som de lyssnade på ett ljudspår med fragmentariska texter om skogen och minnen från skogen. 

Visades som en del av STOFF 2012.

Djurgården, STOFF, 2021Av: Klockrovdjuret

Publikkontrakt och ljud/musik: Anna Haglund

Ljus: Kerstin Weimers

Scenografi: Emma Örn

Kostym: Martina Sildén


OM KLOCKROVDJURET


"Ditt huvud är ett universum. Konstnären vet precis hur det ska se ut inuti sitt huvud Tänk dig föreställningen i sin helhet inuti ditt huvud, föreställ dig att du vet hur de andra kommer att agera och skapa din del (t ex ljusdesign) utifrån det. Kom och spela den tillsammans med fem andra personer som gjort samma sak. Du planerar din del i minsta detalj utan någon kommunikation med de andra. Du gör ett exakt schema för både tid och rum som måste följas på sekunden, utan anpassning under föreställningens gång. Ingen improvisation. Det här är (inte) den ultimata processen."

Klockrovdjuret var en scenkonstgrupp som experimenterade med icke-kommunikation som metod. Gruppen var verksam mellan 2011-2017 och gjorde ett antal produktioner, alla med icke-kommunikation som gemensam metod och grund.

Gruppen har spelat på ex Uppsala Stadsteater, Atalante i Göteborg, Stockholms Dramatiska Högskola, i skogen på Djurgården (som en del av festivalen STOFF) och Akademien før scenekunst i Fredrikstad, Norge.
Medlemmar:
Anna Haglund - komposition/ljuddesign
Martina Sildén - kostym
Kerstin Weimers - ljusdesign
Emma Örn - scenografi
Josefine von Zeipel - skådespelare/text