SKÅNSKA MORD 1987-2015


Music for theatre performance

"Kristian Hallbergs text, Tobias Tobias Hagström-Ståhls regi och scenografi, Anna Haglunds ljud och komposition, skådespelet och musiken - allt samverkar här i en fin balansakt mellan respekt och mod." - Skånska dagbladet

Det är framför allt en undersökning, mindre av en utredning. Snarare än att leverera svar väcker föreställningen frågor. Den låter oss också vila i frågor, mycket tack vare den hela tiden pågående suggestivt atmosfäriska livemusiken av Anna Haglund. - Kulturnyheterna, SVT


Ett requiem, en dödsmässa, en fantasi – ett minnesfragment i sex delar.

Sex platser i Skåne. Sex olika mord. Sex offer. Oändligt många drabbade. Skånska mord 1989–2015 fantiserar fritt kring det som sker precis innan eller efter mordet. Det som sker bredvid mordet, i rummet intill. Vad händer i ett samhälle när katastrofen sker? Vad händer med de som var nära offret? De som var nära mördaren? Vad var det sista de sade till varandra? Vad var det sista du sade till den du älskade?

Pjäsen tar avstamp i sex skånska mord, men det är inte offer och förövare som står i centrum, utan det handlar om alla dem som lämnades kvar. De som lämnades kvar i chock. De som lämnades kvar att spekulera.

Jag utgick från musik ur Mozarts requiem och skapade nya kompositioner som framfördes av jazzbasisten Andreas Henningson.


Liveupptagningar från föreställningen:


Premiär på Malmö stadsteater 10 februari 2017
Text: Kristian Hallberg
Regi: Tobias Hagström-Stål
Komposition: Anna Haglund och W.A. Mozart
Musikarrangemang, ljuddesign och sånginstudering: Anna Haglund
Rum och ljus: Tobias Hagström-Stål
Kostym: Jenny Ljungberg
Mask: Siv Nyholm
Ljus: Hannele Philipsson (praktikant StDH)
Foto: Emmalisa Pauly

Skådespelare: Johan Hafezi, Ester Claesson, Andrea Edwars, Anders Blentare, Natalie Sundelin, Sven Boräng

Musiker: Andreas Henningson, kontrabas och livelektronik