JOHANSSONS PELARGONER OCH DANS


Sedan 2015 har jag regelbundet samarbetat med danskompaniet Johanssons pelargoner och dans.

Jag och verksamhetsledarna och koreograferna Annica Styrke och Karin Wiklund har tillsammans tagit fram idéer till och skapat föreställningarna Koreografin (2016), Medelgympa (2021) och Jag tänker på dig (2022). Vi har också skapat soundwalken Kanske var här bara skog (2021) samt initierat och tillsammans drivit de stora metodutvecklande scenkonstprojekten Folk//Bibliotek (2021-2022) och Koreografin - interaktivitet, språk och integration (2018-2020).

2019 var vi Artist in Residence på Södertörns Högskola. Residenset var ett samarbete mellan högskolan och Huddinge kommun.

Våra föreställningar finns på flera språk och spelar över hela Sverige och internationellt. Flera av dem har blivit uttagna till Bibu och till andra festivaler.

OM JOHANSSONS PELARGONER OCH DANS

Johanssons pelargoner och dans är en scenkonstgrupp som gillar det breda, snälla och intuitiva. De skapar scenkonst där publiken görs delaktig och där fokus ligger på den kroppsliga erfarenheten hos de som deltar. Deras verk tar sig på olika sätt an frågor om kroppen, i relation till samhället och individens delaktighet i det.  

Deras arbete riktar sig oftast mot barn och unga och de har ett stort intresse för det nära och uppriktiga mötet med publiken, oavsett målgrupp. Förutom det scenkonstnärliga arbetet, arbetar de pedagogiskt, driver utvecklingsprojekt och arbetar främjande med ungas delaktighet.


Johanssons pelargoner och dans drivs av Karin Wiklund och Annica Styrke – koreografer, danspedagoger och dansare.


Mer info på deras hemsia: www.pelargonerochdans.se